У Повітряних силах розповіли, наскільки швидко відбувається перехід українських пілотів на F-16

Українські пілоти відпрацьовують удари по повітряних, наземних і морських цілях на винищувачах F-16. Однак перехід на нові типи літаків не може відбуватися швидко, оскільки це складний процес.

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Перехід на F-16 не може бути швидким, як би нам того не хотілося. І так близько пів року — це максимально короткий термін, за який можна перенавчити й льотний склад, і наземний персонал", — зазначив він.

За його словами, загалом мінімальна програма підготовки на F-16 — це два роки. Україна робить усе можливе для того, щоб якомога швидше цей літак з'явився в нашому небі та виконував завдання. Процес підготовки льотчиків триває, вони відпрацьовують тактичні прийоми. Зокрема, пілоти вивчають удари по повітряних і наземних цілях.

"Це дуже-дуже потрібно. Бо не лише літати треба та контролювати повітряний простір. На них треба воювати. Й саме ці речі зараз відпрацьовують наші пілоти", — наголосив речник Повітряних сил.

Він додав, авіаційні інженери також продовжують навчання з обслуговування літаків і озброєння, програмування, завдання ударів високоточною зброєю.

"Вся ця підготовка потрібна для того, щоби максимально ефективно літак працював у небі, знищуючи повітряні, наземні та морські цілі. Україна ж адаптує інфраструктуру на певних майданчиках для того, щоби ці літаки могли застосовуватися з наших летовищ", – зауважив Ігнат.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 23 лютого показав відео тренувань українських пілотів на західних винищувачах F-16. У дописі очільник держави зазначив, що сучасні винищувачі F-16 посилять можливості Сил оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.03.2024 12:34