Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

"Російське божевілля має програти": Зеленський анонсував перехід України на F-16

Україна проходить процес підготовки до переходу на літаки F-16. Зараз триває ретельна робота щодо всіх параметрів для отримання першої партії літаків: конкретні терміни постачання, необхідне технічне й інфраструктурне забезпечення.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відео звернення.

"Сьогодні розпочав день із проведення Ставки. Не лише щодо оперативної ситуації на передовій зараз, але й також з інших стратегічних питань, зокрема, підготовки нашої держави до переходу на F-16 — була спеціальна доповідь про це", — зазначив він.

За його словами, всі параметри щодо першої партії літаків ретельного готуються: конкретні терміни постачання, необхідне технічне й інфраструктурне забезпечення.

"Деталі позитивні. Цього року наші Повітряні сили стануть сильнішими, і це — фундаментальне завдання. Конкретно — це захист від російських керованих авіабомб і загалом нові можливості на лінії фронту", — запевнив український президент.

Він також розповів, що відбулися на Ставці й доповіді головкома, розвідки, міністра оборони й інших урядовців, які відповідають за озброєння. Особлива увага — декільком напрямкам: Авдіївському та південним.

"Що більше з Москви лунає божевільних заяв, то більшою повинна бути наша сила. Тільки сила нашого захисту життя, нашої здатності досягати власних цілей може повернути Росію до стану хоча би часткової тверезості. Російське божевілля має програти цю війну. Ми зробимо все для цього. Дякую всім, хто б’ється заради України, працює заради України та допомагає!" — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що сьогодні ж президент Володимир Зеленський провів масштабну зустріч із дипломатами, представниками держав і міжнародних організацій. Під час розмови обговорили подальшу співпрацю та допомогу Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2024 22:55