Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

"Дякую, що ви з Україною": Зеленський назвав три завдання на рік під час зустрічі з іноземними послами (відео)

Президент Володимир Зеленський провів масштабну зустріч із дипломатами, представниками держав і міжнародних організацій. Під час розмови обговорили подальшу співпрацю та допомогу Україні.

Про це Володимир Зеленський повідомив у своїх соціальних мережах.

"Зустріч із дипломатами, представниками держав і міжнародних організацій. Насамперед дякую, що ви — в Україні та з Україною. Завдяки нормальній роботі дипломатичних представництв наші люди бачать, що лідери світу з нами та що ви вірите в Україну, довіряєте нашій державі", — наголосив він.

За його словами, 2024 рік — особливий, бо саме цього року ми маємо зробити якнайбільше з погляду нашої здатності завершити цю війну, згідно з фундаментальними основами міжнародного права. Відповідно, на цей рік ми маємо декілька абсолютно конкретних завдань.

"Перше. Безумовним пріоритетом є захист наших людей від російського терору. Ми надзвичайно вдячні кожній державі та кожному лідеру, які надають Україні та нашим людям оборонну, макрофінансову та гуманітарну підтримку. Особливо я вдячний за програми довготривалої підтримки — й оборонної, і фінансової", — зазначив український президент.

Другим завдання він назвав впровадження запропонованої Україною "Формули миру", яка здатна відновити повну силу міжнародного права, порушеного Росією, здатна принести мир — справжній, чесний і зрозумілий кожному народу. А також повернути додому, в Україну, наших людей — дітей і дорослих, які депортовані в Росію, українських полонених і українських політичних бранців.

"Третє. Цей рік повинен додати Україні, кожній із наших держав та нашій співпраці більше сили та більше принципових кроків. Україна запрошує всі поважні держави та компанії до оборонної співпраці. Маємо спільно працювати над тим, щоб Росії не вдавалося обходити санкції світу. І ще один аспект — це російські активи. Що швидше їх конфіскують, то швидше Путін відчує справжню ціну агресії проти міжнародного права", — підсумував Зеленський.

Нагадаємо, в інтерв’ю FOX News президент України Володимир Зеленський заявив, що захоплення Авдіївки є найбільшою перемогою Росії у війні за останні дев'ять місяців. Водночас Україна може записати собі в актив розблокування Чорного моря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.02.2024 19:24