Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Нові безпекові угоди на найближчі тижні: Зеленський розповів про прогрес на міжнародному рівні

Україна готує нові безпекові угоди зі своїми західними партнерами, відповідні перемовини відбудуться найближчими тижнями. Йдеться, зокрема, й про оборонну підтримку.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення.

"Готуємо нові угоди з безпеки з нашими партнерами. Дуже предметні", — зазначив він.

За його словами, вони стосуються оборонної підтримки українських воїнів, а також цілком конкретні фінансові гарантії для країни.

Президент розповів і про політичну взаємодію, яка наближає Україну до більших можливостей, до більшої взаємодії зі світом, до більшої сили.

"Уже найближчими тижнями готуємо декілька нових безпекових угод. Вдячний нашим командам, які їх готують, вдячний партнерам", — додав президент.

Він також подякував Повітряним силам і кожному, хто захищає наше небо.

"Є хороші результати щодо російських військових літаків. Сім бойових літаків — російських "сушок" — за тиждень. Я дякую вам, наші воїни, за влучність. І одне з головних завдань цього року для нашої держави – якраз захист неба та наших фронтових позицій від російських авіаційних та ракетних ударів", — наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що сьогодні ж президент України Володимир Зеленський звернувся до уряду Дональда Туска та президента Польщі Анджея Дуди. Це відбулося на тлі польських протестів на українському кордоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.02.2024 20:42