Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

"Досить Москви на наших землях": Зеленський закликав Дуду і Туска зустрітися на кордоні (відео)

У середу, 21 лютого, президент України Володимир Зеленський звернувся до уряду Дональда Туска та президента Польщі Анджея Дуди. Це відбулося на тлі польських протестів на українському кордоні.

Про це Володимир Зеленський написав у своїх соціальних мережах.

"Хочу звернутися до всіх, хто памʼятає, що означає повний сенс слова "солідарність". Слова, яке так сильно змінило історію всієї нашої Європи до кращого. Це було. І багато в чому є. Але ми бачимо й надмірну та несправедливу політизацію зараз, через яку спільні досягнення можуть розпочати розсипатися", — зазначив він.

За його словами, є доручення від нього українському уряду найближчим часом, до 24-го лютого, бути на кордоні між нашими державами.

"І я прошу тебе, Дональде, пане премʼєр-міністре, теж приїхати до кордону. Анджею, пане президенте, я прошу тебе підтримати цей діалог. Це національна безпека. Ми не маємо це затягувати. Найближчі дні дають нам шанс це зробити", — наголосив Володимир Зеленський.

Він запевнив, що теж особисто готовий бути на кордоні разом із нашим урядом. І хоче звернутися зараз до Єврокомісії: треба зберегти єдність у Європі. Це фундаментальний інтерес Євросоюзу. Тому Україна звертається до Єврокомісії, щоб у цій зустрічі взяв участь представник Єврокомісії.

"Досить Москви на наших землях. Досить непорозумінь", — наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що генеральний консул Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич попросила вибачення перед народом України за дії поляків на кордоні. Вона висловила переконання, що справжні її земляки "ніколи не вдарить ножем у спину сусідньому народу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.02.2024 16:49