Фото: Офіс президента

Блокування кордону та ситуація на фронті: Зеленський провів селектор

У середу, 21 лютого, президент Володимир Зеленський провів селектор. На ньому, окрім щоденних тем, було розглянуто блокування на польському кордоні.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram глави держави.

Зеленський заявив, що детально розібрали ситуацію на кордоні та визначили наступні кроки разом з урядовцями — віце-прем’єркою Ольгою Стефанішиною, міністрами Дмитром Кулебою, Олександром Кубраковим, Миколою Сольським. При цьому президент запевнив, що ці кроки "будуть дуже швидкими". 

"Лібералізація торгівлі з Європейським Союзом має тривати, і я вдячний чіткій позиції Європейської комісії. Має бути міцною і наша єдність заради спільної безпеки й безпеки всіх країн, яким загрожує російська агресія. Ситуативні інтереси не мають права її похитнути", — написав він.

Ситуація на фронті

Зеленський заслухав детальну доповідь міністра оборони Рустема Умєрова щодо постачання боєприпасів, зброї, систем РЕБ та дронів. 

"Детальна доповідь головкома Олександра Сирського щодо ситуації по напрямках. Зведення ГУР МО та Служби зовнішньої розвідки", — написав український президент.

Володимир Зеленський на селекторі також порушив питання ситуації в регіонах.

"Ліквідація наслідків російських ударів, допомога людям, подальша розбудова багаторівневого захисту критичних об’єктів у прифронтових та прикордонних областях", — додав президент України.

Раніше президент Володимир Зеленський відреагував на блокаду польськими фермерами кордону з Україною. Він наголосив, що наразі через польський кордон проходить лише 5% українського агроекспорту. Зокрема, у своєму вечірньому відеозверненні очільник держави зазначив, що наразі ситуація, яка склалася на українсько-польському кордоні, "демонструє ерозію солідарності".

Також повідомлялось, що Україна планує прокласти додатковий маршрут через річку Дунай, щоб збільшити експорт до довоєнного рівня, оскільки конфлікт з Польщею через постачання сільськогосподарської продукції блокує сухопутний кордон із Європейським Союзом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.02.2024 13:35