Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський назвав найбільшу перемогу Росії за дев'ять місяців війни

Президент України Володимир Зеленський заявив, що захоплення Авдіївки є найбільшою перемогою Росії у війні за останні дев'ять місяців. Водночас Україна може записати собі в актив розблокування Чорного моря.

Про це повідомляє FOX News.

Перебуваючи на передовій, Володимир Зеленський заявив про великі перемоги з моменту початку війни з Росією та відмовився обговорювати будь-який "План Б" для своїх військ.

"Протягом цих двох років вони окупували Харківську область, і тепер ми знаходимося в цьому регіоні. Ми розблокували Чорне море, тепер у нас є їх зернові маршрути. Ми знищили безліч їх кораблів у складі російського флоту. Це ми робили упродовж двох років. Так, минулий рік був для нас здебільшого складним, але те, що було зроблено, я гадаю, це була хороша робота", — заявив український лідер.

За інформацією журналіста, який спілкувався з главою держави, Зеленський сидів всього за півмилі від російських військ похвалив роботу своєї армії та їхні неймовірні успіхи на відміну від єдиного досягнення Росії: взяття міста Авдіївки, що є найбільшим досягненням за дев'ять місяців.

Зеленський продовжував наполягати на необхідності постачання від таких союзників, як США, розуміючи, що підтримка боротьби України в Конгресі ослабла, оскільки дехто стурбований відчуттям продовження підтримки війни, в якій немає чіткого фіналу чи виходу. На думку Зеленського, за такої підтримки він зможе зрештою відкинути сили Путіна і сісти за стіл переговорів із "сильною рукою". 

"Ми повинні вижити. Ми маємо знайти якісь паралельні кроки чи правила, але ви розумієте, що ця допомога має вирішальне значення. Без неї у нас буде все більше і більше таких героїчних хлопців, які лежатимуть у лікарнях, бо якщо у вас немає справжнього захисного щита та потужної артилерії, звичайно, ви втратите людей", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, темп російських наступальних операцій під Авдіївкою різко сповільнився після захоплення Росією міста. Ворожі війська займаються перегрупуванням та проводять операції із зачистки населеного пункту.

Водночас британські розвідники вважають, що найближчими тижнями війська країни-агресорки, ймовірно, намагатимуться розширити свій територіальний контроль за межі Авдіївки Донецької області. Проте у ворога навряд вистачить для цього сил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2024 12:47