Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

В ISW пояснили, чому російський наступ сповільнився після захоплення Авдіївки

Темп російських наступальних операцій під Авдіївкою різко сповільнився після захоплення Росією міста. Ворожі війська займаються перегрупуванням та проводять операції із зачистки населеного пункту.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Офіційний представник Таврійського угруповання військ України Дмитро Лиховій повідомив 19 лютого, що кількість російських атак на Авдіївському напрямку за останню добу значно скоротилася, а ворожі війська нині перегруповуються та проводять операції із зачистки Авдіївки. Лиховій зазначив, що активність російських обстрілів та авіації у цьому районі також значно знизилася. 

Українські офіційні особи повідомили, що ЗСУ відійшли до нової лінії оборони, яку Сили оборони підготували заздалегідь та зміцнили на кількох рівнях. Авдіївському напрямку доведеться перекинути до цього району додаткові підкріплення з інших ділянок фронту, щоб не допустити кульмінації операції під Авдіївкою. Російські сили мають резерви для такого посилення на інших ділянках, але ISW не помітив жодних ознак того, що російське командування нині перекидає ці резерви у бік Авдіївки. 

Лиховій та прес-секретар української групи військ "Хортиця" капітан Ілля Євлаш, навпаки, заявив, що російське командування, швидше за все, найближчим часом перекине російські сили, сконцентровані навколо Авдіївки, на інші неуточнені ділянки лінії фронту. Євлаш заявив, що російським військам, швидше за все, знадобиться щонайменше тижня, щоб перекинути частини з Авдіївки у бій на невказаних ділянках лінії фронту. ISW поки не виявив жодних ознак того, як російські сили вирішать розподілити свою живу силу, яка зараз дислокована в районі Авдіївки.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, українські сили, ймовірно, зможуть створити нові оборонні лінії неподалік від Авдіївки, що ймовірно стане кульмінацією російського наступу в цьому районі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.02.2024 05:47