Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Росіяни мають шалені втрати під Авдіївкою: військовий експерт озвучив статистику

У зв’язку із застосуванням росіянами практики класичної "сталінської" методики великих піхотних валів країна-агресор зазнає великих втрат на фронті у живій силі. Лише у боях за Авдіївку від жовтня минулого року загинуло понад 15 тисяч російських військовослужбовців.

Про це заявив військовий експерт Петро Черник, пише видання Аrmyinform.

"Тільки одна Авдіївка з моменту спалаху серйозних подій 7 жовтня минулого року забрала убитими більш ніж 15 тисяч осіб, а щодо техніки — майже 450 одиниць. Сукупність бойових втрат більша, аніж Радянський союз втратив у війні в Афганістані, де воював практично десять років", — зазначив експерт.

Однак, військовий впевнений, що Росія може заміщати у межах від 1000 до 1200 втрачених солдатів на добу. Однак на практиці це означатиме, що людей так само кидатимуть у штурми, і класичними піхотними валами військові РФ воюватимуть і надалі, зауважив Черник.

"Ніякої кардинальної зміни ситуації не буде. Принаймні до "виборів" Путіна. Їм тоді доведеться оголошувати велику мобілізації за принципом "Вставай, страна огромная…". Вони декларують мобілізаційний ресурс у межах від півтора до трьох мільйонів — це дуже багато" — наголосив військовий експерт і додав, що на складах в Росії залишились "лише сотні тисяч низового озброєння — автоматів Калашнікова та рушниць Мосіна".

За словами Черника, на цю хвилину фронт перебуває у стані стратегічної рутини, яка неминуче буде порушена. 

"Питання лише — коли та за яких обставин", — резюмує експерт.

Нагадаємо, за інформацією начальника відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ "Таврія" Дмитра Лиховія, підрозділи Збройних сил України в районі Авдіївки проводять маневри для відходу на вигідніші позиції, подекуди відбувається відбивання позицій. Постачання до Авдіївки та евакуація звідти ускладнені, тому залучили запасну логістичну артерію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 15.02.2024 15:24