Фото ілюстративне зі соцмереж

Українські військові подекуди відходять на вигідніші позиції в Авдіївці

В оперативно-стратегічному угрупованні військ (ОСУВ) "Таврія" розповіли, що передбачені запасні варіанти розвитку подій і ведення бойових дій залежно від ситуації. Нараз вона є дуже динамічною.

Про це повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Він зазначив, що підрозділи Збройних сил України в районі Авдіївки проводять маневри для відходу на вигідніші позиції, подекуди відбувається відбивання позицій. Постачання до Авдіївки та евакуація звідти ускладнені, тому залучили запасну логістичну артерію.

На Авдіївському напрямку ситуація залишається дуже напруженою, але контрольованою.

"Зі статистики за минулу ніч — з 18 години вчорашнього дня до 6 години ранку цього дня — росіяни втратили особового складу 208 осіб. З них безповоротні втрати росіян з Авдіївського напрямку до решти напрямків операційної зони ОСУВ "Хортиця" становлять 20 до одного. Це ще одна красномовне свідчення того, наскільки запеклою є ситуація для ворога саме на Авдіївському напрямку", — розповів Лиховій.

Загалом в операційній зоні ОСУВ "Таврія" за минулу добу російські окупанти завдали 43 авіаудари, провели 64 бойові зіткнення, здійснили 1 080 артобстрілів.

"Левова частка кожної з цих цифр — це саме Донеччина, саме Авдіївський напрямок", — зазначив представник ЗСУ.

Загальні втрати ворога в живій силі за 14 лютого становлять 526 осіб. Знищено чи пошкоджено 55 одиниць техніки, це без урахування безпілотників: йдеться про три танки, 25 бронемашин, 30 артилерійських систем, засіб протиповітряної оборони, 13 автомобілів. Окрім того, знищено ще п’ять важливих об’єктів противника, серед яких два пункти управління БпЛА та три райони зосередження особового складу.

Нагадаємо, сьогодні Третя окрема штурмова бригада підтвердила, що її терміново передислоковано для посилення українських військ у районі Авдіївки. Ситуація в місті на момент заведення бригади надзвичайно критична.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.02.2024 13:43