Фото ілюстративне зі соцмереж

Росіяни посилили штурми Авдіївки: влада звернулася до мешканців

Російські окупанти останніми днями активніше штурмують Авдіївку Донецької області. Таке відбувається вже декілька днів поспіль. Їхня мета — захоплення міста. Проте Сили оборони України тримають позиції на цій лінії фронту.

У цьому запевнив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш. Він розповів про ситуацію в місті станом на 6 січня.

Останнім часом відбулося більше ворожих ударів по цивільній інфраструктурі на території громади, зокрема, "прильоти" по житлових багатоповерхівках, унаслідок чого знищені будинки.

"Ворог тисне вже третій день, дуже активно намагається посилено штурмувати наше місто. Попри це, наші хлопці тримають лінії оборони, стоять міцно", — зазначив він.

Барабаш розповів, що самих лише авіабомбових ударів з боку російських окупантів по території громади — десятки на добу, а в середньому кількість обстрілів по місту фіксують 50 на день.

"Досі понад тисяча місцевих мешканців залишається у місті. Їхні життя цілодобово під загрозою. Мирні люди в Авдіївці гинуть під обстрілами чи не щодня", — зазначив очільник Авдіївської міської військової адміністрації.

Він закликав місцевих мешканців продовжувати евакуацію, оскільки ворожі атаки по населеному пункту не вщухають.

"Ми вивеземо! Жити в безпеці значно приємніше! Евакуація рятує життя!" — наголосив Барабаш.

Також він розповів, що ситуація "дуже непроста, але контрольована", і російські окупанти втрачають сотні солдатів на цьому напрямку кожного дня.

Нагадаємо, що 29 грудня президент Володимир Зеленський відвідав Авдіївку, що на Донеччині. Місто перебуває під постійними штурмами російських загарбників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.01.2024 05:24