Фото: скріншот з відео

Зеленський відвідав передові позиції в Авдіївці, які безперервно штурмують окупанти (відео)

У п'ятницю, 29 грудня, президент Володимир Зеленський відвідав Авдіївку, що на Донеччині. Місто перебуває під постійними штурмами російських загарбників.

Відповідне відео глава держави опублікував у своєму Telegram-каналі.

"Авдіївка. Відвідав позиції 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Одна з найскладніших ділянок фронту", — сказав президент.

Зеленський висловив особисту подяку воїнам та обговорив з командиром оборонну ситуацію й основні потреби. Глава держави також відзначив найкращих воїнів державними нагородами та вручив "Золоту Зірку" Героя України молодшому сержанту Ігорю Тимощуку.

"Дякую всім, хто на передовій, за службу, за цей рік, який уся країна вистояла завдяки саме таким воїнам. Тим, хто захищає нашу державу попри все. Тим, хто щодня дає бойовий результат", — додав Володимир Зеленський.

Ситуація навколо Авдіївки

На Авдіївському напрямку, наші захисники відбили три атаки ворога в районах Степового, Авдіївки та ще 12 атак в районах Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог безрезультатно намагався покращити тактичне положення. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Олександропіль та Новобахмутівка Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Бердичі, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське Донецької області.

Нагадаємо, керівник оперативного відділу Генерального штабу Естонії раніше пояснював, що Росія наразі веде активні дії на фронті в Україні та намагається захопити Авдіївку на Донеччині. Проте окупація міста може стати лише тактичним успіхом ворога. Естонській військовий зауважив, що якщо Україна вирішить залишити Авдіївку, щоб зберегти свої сили, це не буде має негативних наслідків для українських військ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.12.2023 19:33