Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський провів Ставку: заслухав від Сирського про зміни на фронті та доповідь щодо літаків F-16

У четвер, 22 лютого, президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, де заслухав доповіді головнокомандувача та розвідки.

Про це йдеться у повідомленні глави держави у Telegram-каналі.

Президент зазначив, що заслухав останні зміни в оперативній обстановці від головкома Збройних сил України Олександра Сирського. 

"Ситуація на всіх основних напрямках, оборонні дії та окремі наступальні операції. Надходження та витрата боєприпасів, ракет, дронів", написав він.

Також він повідомив про доповідь начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова про плани ворога.

"Детально розглянули ситуацію на Авдіївському та Південному напрямках. Авдіївка нова лінія оборони, укріплення рубежів, подальші наміри ворога. Кринки наші морські піхотинці надійно тримають плацдарм. Ворог спромігся лише на дезінформаційну операцію", зазначив Зеленський.

Окремо глава держави відзначив закриту доповідь щодо всього, що стосується літаків F-16. 

"Кількість у першій партії, терміни отримання. Підготовка інфраструктури та персоналу. Уточнили календар подальшого навчання пілотів, техніків та отримання наступних літаків", йдеться у повідомленні.

Додамо, що протягом 21 лютого на лінії фронту відбулося 64 бойових зіткнення. Наші воїни героїчно стримують ворога на лівобережжі Херсонської області, утримуючи плацдарм у Кринках.

За даними військових, загалом ворог за минулу добу завдав чотири ракетних та 113 авіаційних ударів, здійснив 105 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є поранені та загиблі серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти цивільної інфраструктури. 

Нагадаємо, у середу, 21 лютого, речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат казав про те, що терміни надання Україні західних літаків-винищувачів F-16 ніхто не знає, але українські пілоти готові швидко перейти до використання цих літаків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.02.2024 14:11