Фото: ВРУ

Зеленський вніс у Раду законопроект про демобілізацію строковиків: що пропонує президент

У четвер, 22 лютого, президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради законопроект про демобілізацію. Він може бути розглянутий нардепами вже цієї п'ятниці.

Відповідний документ з'явився на сайті Верховної Ради.

Варто зазначити, що проект Закону № 11035 про внесення змін до глави ХІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо строків строкової військової служби було зареєстровано 22 лютого.

"Строковики та члени їхніх родин — не дарма ми стільки за це боролися! Законопроект може бути розглянутий вже завтра!" — написав нардеп Олексій Гончаренко.

Про що йдеться у законопроекті

У тексті законопроекту прописано, що військовослужбовці строкової служби, строк яких закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені  строки звільняються з військової служби в запас у строки, визначені Указом президента України.

Текст законопроекту про демобілізацію

Скріншот з сайту Верховної Ради

За попередніми даними, документ стосується військових-строковиків, у яких під час воєнного стану закінчився строк служби, але його продовжили понаднормово. У законопроекті пропонують у такому випадку звільняти в запас цих військових. Про мобілізованих за контрактом не йдеться.

Нагадаємо, народні депутати подали більше ніж 1300 поправок до урядового законопроекту №10449 про мобілізацію. Їх розгляд може зайняти близько тижня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.02.2024 12:04