Юрій Ігнат. Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Коли Україна очікує на отримання винищувачів F-16: заява Ігната

Терміни надання Україні західних літаків-винищувачів F-16 ніхто не знає. Але українські пілоти готові швидко перейти до використання цих літаків.

Про це розповів речник командування Повітряних сил збройних сил України Юрій Ігнат в інтерв'ю "Укрінформу". Він заявив, що пілоти перенавчаються, інфраструктура адаптується, готуються тимчасові укриття.

"Ми не можемо в умовах війни капітально будувати під F-16 інфраструктуру, згідно з вимогами країн НАТО, але літаки й так можуть злітати з того, що в нас є. Зараз ніхто точно не знає, коли в Україні буде F-16", — сказав він.

Речник Повітряних сил наголосив, що Україна очікує на літаки якомога швидше. Також він уточнив, що спочатку прибуде невелика група пілотів, які розпочнуть працювати в небі. Ігнат зазначив, що процес підготовки пілотів і збільшення їх в Україні йтимуть поступово.

"Хочу наголосити, що Україна переходить на F-16 в екстреному порядку, як це не робила жодна країна у світі", — підсумував він.

Нагадаємо, Foreign Policy з посиланням на двох європейських посадовців, які були присутні на Мюнхенській безпековій конференції, написав, що перші винищувачі F-16 можуть з’явитися в українському небі орієнтовно у червні 2024 року. В Європі вважають це найреальнішим терміном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.02.2024 19:59