На фото: Юрій Ігнат. Джерело: Командування Повітряних сил

Україна переходить на F-16 в екстреному порядку: Ігнат зробив заяву щодо винищувачів

Україна переходить на винищувачі F-16 в екстреному порядку. Українські льотчики проходять для цього відповідні навчання та здійснюють тренувальні польоти.

Таку заяву зробив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в інтерв'ю "Укрінформ". 

"Пілоти перенавчаються, інфраструктура адаптується, робляться якісь тимчасові укриття, злітно-посадкова смуга десь удосконалюється. Ми не можемо в умовах війни капітально будувати під F-16 інфраструктуру, згідно з вимогами країн НАТО, але літаки й так можуть злітати з того, що у нас є. Зараз ніхто точно не знає, коли в Україні будуть F-16. Ми очікуємо якомога швидше", — заявив він.

Ігнат пояснив, що Україна переходитиме на F-16 в екстреному порядку, чого не робила ще жодна країна. Проте він наголосив, що Україні не дадуть одразу 40, 70 або 120 літаків. 

"Ви ж розумієте, що спочатку прибуде невелика група пілотів, починатимуть працювати в небі, звичайно, Росія на це реагуватиме відповідно. Але процес підготовки пілотів та збільшення їх в Україні йтиме поступово", — зазначив військовий.

Речник Повітряних сил ЗСУ також додав, що сам процес підготовки пілотів відбувається у прискореному темпі.

"Українські пілоти повинні повністю освоїти техніку, управляти самостійно, без інструкторів. Наші пілоти роблять це в екстреному порядку, як я сказав — в прискореному, тому що взагалі курс перепідготовки повинен тривати два роки. А ми робимо це значно швидше", — підсумував Ігнат.

Нагадаємо, 14 лютого начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що триває фінальний етап у процесі постачання Україні американських винищувачів F-16. Пілоти завершують навчання, тому навесні є усі шанси побачити літаки у небі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.02.2024 14:59