Фото: росЗМІ

Навіщо Путіну "Кинджали" над Чорним морем: пояснення британської розвідки

Британські розвідники розцінюють заяву президента Росії Володимира Путіна про патрулювання Чорного моря носіями гіперзвукових ракет "Кинджал" як спробу показати російську військову міць.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

Під час заяви, на думку розвідки, президент РФ посилався на посилення морської присутності США у східному Середземномор'ї з наміром утримувати ці судна під загрозою, використовуючи систему озброєння з дальністю дії до 2000 кілометрів.

Зазначається, що заява Путіна відповідає типовій російській риториці, спрямованої на внутрішню аудиторію, яка називає Захід "агресором", а агресію РФ — "необхідною для захисту держави". За словами розвідки, Путін окремо підкреслив наявність у МіГ-31 "Кинджалів", щоб показати, що РФ й далі може виробляти та експлуатувати нову зброю попри війну в Україні. Проте "Кинджали" залишаються на стадії оперативного тестування, а їх результати в Україні дотепер були погані.

"На папері він залишається дуже потужним, здатним досягти гіперзвукових швидкостей і уникати сучасних систем протиповітряної оборони, хоча майже напевно потребує значного вдосконалення в тому, як Росія використовує його для реалізації цього потенціалу", — додали у розвідці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на аеродромі Бельбек в тимчасово окупованому Севастополі росіяни вже розмістили винищувачі МіГ-31. Вони можуть бути носіями аеробалістичних ракет "Кинджал".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.10.2023 10:42