Фото: Генштаб

Навіщо росіяни брешуть про старт контрнаступу: пояснення експертів

Російська пропаганда навмисно заявляє про початок українського контрнаступу, аби представити відсутність суттєвих змін на фронті як свою "перемогу". Насправді Україна ще не розпочала контрнаступальних дій.

Про те, що насправді зараз відбувається на фронті, розповідає Центр стратегічних комунікацій.

На думку експертів, усі спекуляції навколо початку великого контрнаступу Україні є штучно роздутими. У ЦСК нагадали, що українським воїнам на фронті потрібен "режим тиші", а не переможні реляції (повідомлення командування про хід воєнних дій, опис дій і бойових подвигів власних військ).

Зазначається, що Україна нині проводить оборонно-наступальні заходи. На низці ділянок фронту Сили оборони просунулися і покращили своє тактичне становище. Традиційно, найбільша напруга зберігається на сході країни: динаміка битви за Бахмут змінилася на українську користь

"Затоплення берегів нижньої течії Дніпра внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС не завадить планам деокупації півдня України", — наголосили експерти.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вважає, що російські загарбники підривом Каховської гідроелектростанції мають намір затягнути контрнаступ Збройних сил України. Однак, на його думку, ворог все одно програє.

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов 7 червня заявляв, що Україна ще не розпочала запланований контрнаступ для повернення території, окупованої Росією. Його початок стане очевидним для всіх.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2023 11:11