Фото: ЦПК

Названо імена кандидатів на посаду директора НАБУ: список

Новим директором Національного антикорупційного бюро може стати Семен Кривонос, Сергій Гупяк або Роман Осипчук. За них проголосувала конкурсна комісія з відбору.

Про це повідомили під час засідання комісії.

Серед потенційних посадовців:

  • Семен Кривонос — голова Державної інспекції архітектури та містобудування.
  • Сергій Гупяк — начальник 4-го слідчого відділу Теруправління ДБР у Хмельницькому.
  • Роман Осипчук — очільник Управління внутрішнього контролю НАБУ.

За кандидатів проголосували четверо з шести членів комісії, двоє з яких — представники міжнародних організацій. Це передбачено процедурою конкурсу.

Раніше кандидати проходили тестування на знання законодавства та на загальні здібності. Окрім цього, мали співбесіди щодо доброчесності та компетентності. Також, за даними комісії, на учасників конкурсу складали психологічні портрети.

Відомо, що Сергій Гупяк набрав 97 балів під час тестування на знання законодавства і 128 – у тестах на загальні здібності. Семен Кривонос мав 99 балів за знання законодавство, 122 – за загальні здібності. Роман Осипчук отримав 95 балів за знання законодавства і 123 за загальні здібності. 

Як пояснив голова комісії, їхня перемога не означає, що вони набрали найбільше балів на всіх етапах. Посадовців обрали "балансуванням" між усіма вимогами.

Хто з трьох кандидатів таки стане директором НАБУ — вирішить Кабмін.

Обрання директора НАБУ

Комісія з проведення конкурсу на зайняття посади директора НАБУ за результатами тестування загальних здібностей відсіяла 17 січня 28 кандидатів. Водночас 22 претенденти пройшли до наступного раунду. Тепер вони мають виконати практичне завдання, яке відбудеться має в один день одночасно для всіх кандидатів. Очільник уряду Денис Шмигаль раніше висловив сподівання, що конкурсна комісія відбере трьох кандидатів на директора НАБУ до 31 січня.

Повноваження попереднього директора НАБУ Артема Ситника закінчилися 16 квітня 2022 року.

Нагадаємо, 25 лютого, відбулося чергове засідання комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Національного антикорупційного бюро України. Для проходження останнього етапу конкурсу було допущено 11 кандидатів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.03.2023 11:18