Фото: Pixabay

Лікарі назвали види чаю, які можуть зашкодити здоров'ю

Деякі види чаю є небезпечними для здоров'я людини. Йдеться не лише про шкоду від вживання окремих видів чаю для людей з певними захворюваннями.

На цьому наголошує лікар-дієтолог Хиба Батул, пише novosti24.kyiv.ua. 

Зазначається, що все залежить від способу обробки чаю, поточного стану здоров’я людини та частоти вживання певних видів напою. Загалом лікарі виділяють чотири найбільш шкідливих видів чаю.

Чай з живокосту — це улюблений багатьма напій, який, на думку деяких людей, має цілющі властивості. Проте він містить алкалоїди піролізидину, які можуть призвести до серйозного пошкодження печінки. Згідно з дослідженнями, вживання трав’яного чаю з листя живокосту може бути недоцільним через його токсичний вплив на печінку.

За словами експерта з харчування Селін Бейтчман, регулярне вживання м’ятного чаю може мати довгострокові наслідки для здоров’я.

"Занадто велика кількість може викликати роздратування і надавати отруйну дію на організм. Все тому, що активний інгредієнт м’яти, ментол, руйнує наші біологічні системи нагріву та охолодження", — пояснює Бетчман.

Згідно з даними, які наводять фахівці, чай з лимоном має вищий рівень свинцю в порівнянні з іншими видами напою. Також в ньому підвищений рівень фторидів і кислотності, що може привести до карієсу і виразок в ротовій порожнині.

Фахівці радять контролювати споживання лакричного чаю, адже цей напій може підвищувати кров’яний тиск, і тому його не варто вживати людям, які приймають ліки проти гіпертонії. Однак здоровим людям також не варто зловживати лакричним чаєм, щоб не спровокувати тривалі проблеми з артеріальним тиском.

Нагадаємо, раніше дієтолог Олег Швець розповів, як їсти ласощі, щоб вони не зашкодили людському організмові. За його словами, печиво та цукерки можуть бути частиною здорової моделі харчування протягом усього життя.

Важливо! Відповідний матеріал має винятково загальноінформаційний характер, а тому не може бути основою для встановлення діагнозу чи медичних висновків. Інформація у публікаціях на сайті заснована на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Для встановлення діагнозу або отримання медичної консультації обов’язково зверніться до лікаря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 17.06.2024 03:32