Фото: ілюстративне. Джерело: ТСН

"Не бачили ще такого обстрілу": з Вовчанської громади на Харківщині евакуюють населення

З міста Вовчанськ, яке розташоване у Харківській області, почалася евакуація цивільного населення. Також евакуюють людей з навколишніх населених пунктів. 

Про це заявив очільник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі в ефірі "Громадського радіо". 

Евакуація розпочалася внаслідок активних обстрілів міста з боку окупантів. 

"Зараз ми евакуюємо населення. Основна частина людей виїжджає на своїх автомобілях. Але разом з гуманітарним центром ми організовуємо вивіз мешканців, у яких немає власного транспорту. Ми працюємо разом з волонтерами та поліцією, щоб вивезти людей з Вовчанська та близьких населених пунктів", — каже Гамбарашвілі.

Наразі немає інформації про жертв та поранених в результаті обстрілів, але є повідомлення про значні матеріальні збитки для жителів Вовчанська. 

"Місцеві жителі стверджують, що раніше не бачили такого обстрілу. Тому у Вовчанську дуже небезпечно. З третьої ночі лунають вибухи, артилерія та ракети. Місто зазнає масштабних руйнувань", — додає посадовець.

Водночас, як завив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, російське угрупування військ не становить загрози для Харкова, його сил вистачає лише для провокацій на північному напрямку.

"Усю ніч тривали обстріли з КАБів, РСЗВ та артилерії. Були марні спроби ДРГ прорвати кордон. Усі органи влади працюють, перебувають на місцях та виконують свої обов‘язки", — пише Синєгубов.

Посадовець наголосив, що Збройні сили України впевнено тримають позиції та не втратили жодного метра територій. 

Нагадаємо, 2 травня депутат Харківської районної ради Богдан Ткачук заявив, що Росія прагне створити "сіру зону" на Харківщині. Рашисти намагаються залякати місцевих жителів ударами авіабомбами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2024 14:42