Фото: Харківська обласна прокуратура

Не лікував, а заробляв на COVID-19: директор лікарні у Харкові отримав підозру

Чоловік нараховував собі незаконними наказами кошти за нібито надання медичної допомоги хворим на коронавірус. Це "збагатило" його на понад півтора мільйона гривень.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура у Telegram-каналі.

Йдеться про вручення підозри директору однієї з харківських лікарень, який ймовірно протягом 2020-2022 років у незаконний спосіб заволодів понад 1,5 млн гривень бюджетних коштів. 

"Темна схема" ділка-лікаря полягала у наступному. Він достовірно знав, що є затверджений вичерпний список працівників лікарні, що залучені до надання медичної допомоги хворим з гострою респіраторною хворобою СОVID-19. Вказаним особам були гарантовані доплати в розмірі до 300% заробітної плати. 

При цьому, директор лікарні не був внесений у вказаний список, однак гроші собі він таки вирішував нарахувати, оформлюючи це незаконними наказами. Як наслідок, за період часу з листопада 2020 року по лютий 2022 року йому було безпідставно нараховано доплати на загальну суму понад 1,5 млн гривень. 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, в Україні з початку епідемічного сезону захворіли вже 1,3 мільйона українців. Наразі в країні зафіксовано пік захворюваності на грип та коронавірус. За інформацією головного санітарного лікаря країни Ігоря Кузіна, починаючи з січня вже почне циркулювати вірус грипу і SARS-CoV-2.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.12.2023 16:29