Фото ілюстративне. Джерело: defence-ua.com

Не лише миші: росіян в окопах "штурмують" воші

Ворог по лінії бойового зіткнення починає хворіти на окопні недуги. Головною причиною таких епідемій серед окупантів є відсутність гігієни.

Про це повідомив в ефірі телемарафону прес-секретар Сил оборони Таврійського напрямку, полковник Олександр Штупун.

"На Авдіївському напрямку і загалом по лінії бойового зіткнення ворог починає хворіти, зокрема, на окопні хвороби", — повідомив Штупун.

Військовий наголосив, що це відбувається через ігнорування окупантами санітарних норм.

"Російські окупанти хворіють, і у деяких підрозділах вже зафіксовано епідемію педикульозу", — зазначив Штупун.

При цьому прес-секретар Сил оборони Таврійського напрямку додав, що напередодні Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляло, що на Куп'янському напрямку є проблеми у ворога з так званою мишачою лихоманкою.

"На Куп'янському є проблеми з так званою "мишачою лихоманкою", то на Донеччині — це педикульоз", — сказав Штупун.

Симптоми мишачої лихоманки передбачають сильний головний біль, зростання температури тіла до +40°С, висипи та почервоніння, зниження тиску, крововиливи в очах, нудоту, блювання по декілька разів на день. Оскільки хвороба вражає нирки, заражений мишачою лихоманкою  відчуває інтенсивний біль в попереку та має серйозні труднощі зі сечовипусканням.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Запорізькій області російські загарбники під час риття окопів випадково розкопали скотомогильник. У результаті окупанти підчепили сибірську виразку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.12.2023 02:44