Фото: Facebook Володимира Кудрицького

Не поспішайте позбуватися генераторів: в "Укренерго" зробили невтішний прогноз щодо ситуації з електрикою цієї зими

Енергетична система України може знову бути у небезпеці, тому українцям не варто позбуватися генераторів. Наразі невідомо, чи будуть блекаути цієї зими.

Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький. 

За його словами, ремонт пошкодженого обладнання та модернізація інфраструктури тривають, але варто бути готовими до будь-яких сценаріїв цієї зими.

"Ніхто зараз не може сказати, чи будуть блекаути, так само як і ніхто не може дати гарантію, що все буде нормально і ми спокійно, стабільно, в розслабленому режимі пройдемо зиму", — наголосив посадовець.

Він пояснив, що ситуація залежатиме від того, якого роду атаки будуть взимку, наскільки вони будуть масованими, куди російські окупанти будуть здатні влучити і яким буде характер пошкоджень.

До того ж голова "Укренерго" попередив, що продавати генератори не потрібно. Краще купити трохи пального й зробити техогляд пристроїв.

"Ми будемо робити все, щоб ви не користувались генераторами взимку, але якщо буде треба, краще, щоб вони були під рукою", — додав Кудрицький.

Нагадаємо, раніше речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат попередив, що енергетична інфраструктура України може знову бути у небезпеці. Армія Російської Федерації не відмовиться від намірів завдавати ударів по цих об'єктах. Військовий наголосив, що восени окупанти знову можуть почати системно обстрілювати енергетичну інфраструктуру України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.07.2023 16:17