Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Не повернулись до України після зборів: ФБУ довічно дискваліфікувала тренера та баскетболіста

Федерація баскетболу України довічно дискваліфікувала екс-тренера "Черкаських Мавп" Артема Сліпенчука та Артема Покоєнка, який є гравцем молодіжної збірної України й "Запоріжжя". Чоловіки не повернулися до країни після закордонних навчально-тренувальних зборів цього літа.

Як повідомляє Tribuna.com, вони мали повернутись до країни у визначений ФБУ термін, проте не зробили цього.

"Враховуючи відсутність будь-якого підтвердження повернення в Україну та неприпустимість подібних дій з боку членів офіційних делегацій збірних команд, виконком ФБУ розглянув питання щодо виключення тренера Артема Сліпенчука зі складу національної збірної з баскетболу та довічно відсторонив спеціаліста від будь-якого заняття баскетболом в країні", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, виконком ФБУ також довічно дискваліфікував гравця Артема Покоєнка. Відповідне рішення було ухвалено одноголосно.

"За підсумком засідання виконкому ФБУ звернулась до Міністерства молоді та спорту України з відповідним клопотанням", — наголосили у Федерації баскетболу. 

Нагадаємо, раніше тренер з фізпідготовки одеського "Чорноморця" Ігор Касьяненко, який увійшов до тренерського штабу Романа Григорчука на початку 2022 року, вирушив з командою на тренувальний збір до Туреччини, звідки не повернувся на Батьківщину. Згідно з наявною інформацією, свою роботу у "Чорноморці" тренер з підготовки припинив заради подальшої втечі до Сполучених Штатів Америки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 01.09.2024 03:26