Фото: скріншот з відео

Не страшні навіть ядерні удари: військові показали, в якому місці зберігаються HIMARS (відео)

Ракетні установки HIMARS зберігаються на військових об'єктах, які були побудовані ще в часи Радянського союзу. Вони захищені навіть від ядерного удару.

Відповідне повідомлення з'явилось у Twitter-акаунті Міністерства оборони України.

Український воїн запевнив, що з початку повномасштабної війни, росіянам не вдалось знищити жодної установки HIMARS.

На відео військовослужбовець також звернувся до загарбників. За його словами, російське командування умисно обманює своїх солдатів, переконуючи їх у тому, що в Збройних сил України майже не залишились HIMARS. Він показав зсередини один з військових об'єктів, на яких зберігається техніка.

"Це військові об'єкти, побудовані ще в Радянському Союзі. Їм не страшні навіть ядерні удари. З початку війни не було знищено жодної системи HIMARS... Російський солдат, продовжуй надсилати мені координати цілей, і тоді смерть не повалитися на тебе з неба", — заявив військовий.

У чому особливість HIMARS

HIMARS – ракетний транспортер, який містить групу боєприпасів для реактивної системи залпового вогню, зокрема всі варіанти керованої ракети Gmlrs і ракети тактичної армійської ракетної системи (Atacms).

Унікальність HIMARS полягає у мобільності. Набір ракет для пускового контейнера такий самий, як для Mlrs. Тобто можливий запуск однієї ракети Atacms з дальністю 300 км або шість ракет з дальністю до 70 км.

Нагадаємо, раніше Зеленський повідомив, що після того, як Збройні сили України отримали реактивні системи залпового вогню HIMARS і 155-мм гаубиці, кількість українських бійців, які щодня гинуть від вогню, скоротилася до 30, хоча ще в травні цей показник міг досягати 200.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.05.2023 15:21