Фото: соцмережі

Не з’явився до військкомату: ухилянту загрожує п'ять років ув’язнення

У Черкаській області військовозобов'язаному чоловіку, який не з'явився до військкомату, загрожує п'ять років позбавлення волі. До суду направлено обвинувальний акт. Про це повідомила прес-служба Черкаської обласної прокуратури. 

За даними правоохоронців, чоловік, який має військове звання та перебуває на військовому обліку, проігнорував завчасне попередження і не з’явився за викликом до районного відділу терцентру комплектування та соціальної підтримки (військкомату) у визначений час.

Правоохоронці зауважили, що тим самим він ухилився від призову на військову службу під час мобілізації в особливий період.

"У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років", — повідомили в прокуратурі.  

Нагадаємо, в українському законодавстві передбачено чимало способів вручення повістки потенційному призовникові. Повістку можуть вручати у будь-якому місці, яке не заборонене законодавством України.

Додамо, днями у мережі з'явилося відео, як працівники одеського військкомату під час вручення повістки затримують чоловіка та силою садять його у машину. У центрі комплектування призначили службову перевірку та визнали "некоректну поведінку" військових.

Суспільство, 29.01.2023 21:50