Фото: соцмережа X Ердогана

"Неможливо зустріти нормальну людину": Ердоган жорстко "пройшовся" по "Євробаченню"

Президент Туреччини розкритикував конкурс пісні "Євробачення", звинувативши щорічний захід у нібито заохоченні "гендерної нейтралізації" та загрозі традиційній родині.

Про це повідомляє The Guaradian.

У своїй промові після засідання кабінету міністрів Реджеп Тайїп Ердоган назвав учасників конкурсу "троянський кінь соціальної корупції" і заявив, що його уряд вчинив правильно, не допускаючи Туреччину до загальноєвропейського попконкурсу з 2012 року.

Це було очевидне посилання до швейцарського співака Немо, який на початку цього місяця виграв 68-й конкурс пісні "Євробачення" з піснею "The Code", оперною поп-реп-одою, присвячену шляху співака до прийняття негендерної ідентичності. 24-річний Немо став першим небінарним переможцем конкурсу, що вже давно вважається притулком для ЛГБТ-спільноти.

"На таких заходах стало неможливо зустріти нормальну людину", — сказав Ердоган, чия керівна партія "Справедливість і розвиток" бере своє коріння в ісламському русі Туреччини та уряд якого останніми роками став менш терпимим до прав ЛГБТ.

Президент Туреччини 20 травня також засудив серйозне зниження народжуваності в Туреччині, назвавши його "екзистенційною загрозою" та "катастрофою" для країни.

"Ми краще розуміємо, чому ми прийняли правильне рішення, не допускаючи Туреччини в цю ганебну конкуренцію протягом останніх 12 років", — йдеться у заяві Ердогана.

Минулого тижня Державний статистичний інститут Туреччини оголосив, що рівень народжуваності в країні у 2023 році знизився до 1,51 дитини на жінку. Турецький лідер уже давно закликає сім'ї мати щонайменше трьох дітей.

Нагадаємо, що Україна здобула третє місце на цьогорічному "Євробаченні". Наші співачки Alyona Alyona і Jerry Heil отримали 453 бали від журі та глядачів. 

Цьогоріч у гранд-фіналі "Євробачення" брали участь 25 країн, хоча боротися за перемогу мали 26. Напередодні фіналу організатори конкурсу дискваліфікували Нідерланди через гучний скандал.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.05.2024 18:33