Фото: СБУ

"Ненавиджу цих х*хлів": посадовець "Укренерго" "зливав" росіянам наслідків обстрілів (аудіодоказ)

У середу, 16 жовтня, Служба безпеки затримала посадовця "Укренерго", який виправдовував воєнні злочини рашистів та заперечував державність України.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

За даними слідства, фігурант є одним з керівників департаменту безпеки держпідприємства. Він відповідав за охорону стратегічно важливих об’єктів Об’єднаної енергосистеми України.

Як встановили правоохоронці, посадовець у розмовах з колегами та знайомими намагався виправдовувати воєнні злочини рашистів, зокрема обстріли цивільної інфраструктури нашої держави. Крім того, під час телефонних дзвінків своїм приятелям фігурант "зливав" їм інформацію про наслідки ракетно-дронових ударів по українських енергооб’єктах.

До того ж чоловік вихваляв кремлівський режим та ставив під сумнів існування держави Україна. Ба більше, він особисто висловлював своє бажання до масового вбивства українців.

"Кіберфахівці СБУ поетапно задокументували злочинні дії фігуранта і затримали його за місцем проживання у Києві. Ініційована Службою безпеки мовно-лінгвістична експертиза підтвердила факти протиправної діяльності посадовця на користь країни-агресора", — йдеться у повідомленні.

Наразі посадовцю оголошено підозру. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Реакція "Укренерго"

У компанії заявили, що відсторонили від виконання обов'язків посадовця. Крім того, "Укренерго" ініціювало створення внутрішньої комісії, яка здійснює службову перевірку даного скандалу.

"НЕК "Укренерго" з 14 жовтня відсторонило від виконання посадових обов’язків співробітника, щодо якого Службою безпеки України розпочато кримінальне провадження за ч. 3 статті №436-2 Кримінального кодексу України  —  "виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників". НЕК "Укренерго" забезпечує максимальну співпрацю зі слідством", — йдеться у повідомленні.

У компанії додали, що будь-які прояви виправдовування російської агресії для колективу "Укренерго" є неприйнятними. Особливо, з урахуванням того, що від атак окупантів на робочих місцях загинули дев'ять співробітників компанії, а ще 11 — полягли на фронті.

Нагадаємо, у Сумах правоохоронці затримали уродженця Херсонщини, який зливав ворогу інформацію про військових, їхню техніку та поліцейських.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.10.2024 16:24