Фото: timesofisrael.com

Неподалік Тель-Авіва стався теракт: є жертва й багато постраждалих

У понеділок, 15 січня, в ізраїльському місті Раанана, що поблизу Тель-Авіва, невідомий влаштував теракт. Спершу він з ножем напав на пішоходів, а потім викрав авто та протаранив групу людей. За попередніми даними, внаслідок теракту одна людина загинула і щонайменше 17 людей зазнали поранень.

Про це пише низка іноземних ЗМІ, зокрема Sky News та The Times of Israel.

Зазначається, що початку на вулиці Харошет невідомий з ножем напав на групу людей та викрав їх авто. В результат цього постраждали троє людей. Одна жінка була у вкрай тяжкому стані.

Пізніше поліція отримала повідомлення про те, що на розі вулиць Ахуза та Дерех Єрушалаїм автомобіль збив групу людей на автобусній зупинці. Повідомлялось мінімум про 14 постраждалих. Серед постраждалих чоловік 34 роки та 16-річний хлопець у важкому стані. За даними поліції, одна із постраждалих, 70-річна жінка, померла. Решта людей отримали травми середньої тяжкості та легкі поранення.

Зазначається, що інцидент стався на тлі загострення напруженості у сфері безпеки через війну між Ізраїлем і ХАМАСом, що триває понад три місяці, в секторі Газа.

Нагадаємо, палестинські бойовики з радикального руху ХАМАС планували теракти в Європі. Також угруповання хотіло дестабілізувати ситуацію в Африці та на Близькому Сході. Ізраїль розкрив деталі, хто саме причетний до здійснення нападів — від командирів ХАМАС у Лівані до останнього зловмисника в мережі. Більшість командувачів групи, що базується в Лівані, у тому числі Салеха аль-Арурі та Халіла Гарраза, були вбиті в результаті авіаударів Ізраїлю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.01.2024 16:58