Фото: Reuters

Росіянин з товаришем планували теракт у Німеччині, — Bild

У Німеччині двоє підлітків, 15 та 16 років, планували теракт. Один з них має громадянство Росії.

Про це повідомляє видання Bild.

За інформацією журналістів, підозрюваним є 15-річний Едріс Д., який мешкає в німецькому місті Буршайд і має родичів з Афганістану.

"Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини отримало інформацію про користувача Telegram, який міг підтримувати терористичну організацію "Ісламська держава". Він оприлюднив у соцмережі відео, на якому закликав до священної війни проти Заходу та анонсував теракт", — йдеться у матеріалі.

За даними слідства, підліток планував теракт з 16-річним громадянином Росії Расулом М., який мешкає у місті Вітшток.

"Він є прихильником "Ісламської держави" та відомий поліції за поширення терористичної пропаганди. Расул хотів приїхати до свого товариша 1 грудня, щоб організувати в Кельні теракт з використанням саморобних запальних пристроїв або невеликої вантажівки", — пише видання.

Нагадаємо, 26 жовтня у американському місті Льюїстоні у штаті Мен чоловік влаштував масову стрілянину. Внаслідок інциденту 22 людини загинули, десятки зазнали поранення. Зазначається, що стрілянина сталася близько 20:00 за місцевим часом. Відомо, що зловмисник атакував щонайменше три точки — на Годдард-роуд, Моллісон-Вей і в 500-му кварталі Лінкольн-стріт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.11.2023 20:15