Фото: Androscoggin County Sheriff’s Office

У США чоловік влаштував масову стрілянину: загинули понад 20 людей

В американському місті Льюїстоні у штаті Мен чоловік влаштував масову стрілянину. Внаслідок інциденту 22 людини загинули, десятки зазнали поранення.

Про це повідомляє NBC News.

Зазначається, що стрілянина сталася близько 20:00 за місцевим часом (близько 03:00 за Києвом). Відомо, що зловмисник атакував щонайменше три точки — на Годдард-роуд, Моллісон-Вей і в 500-му кварталі Лінкольн-стріт.

За словами журналістів, відомо про 22 загиблих, проте кількість жертв стрілка може зрости. Президент США Джо Байден був проінформований про те, що трапилося.

"Президент був проінформований про те, що наразі відомо про масову стрілянину в Льюїстоні, штат Мен, і продовжуватиме отримувати нову інформацію", — сказав журналістам неназваний чиновник Білого дому.

Департамент поліції Льюїстона оприлюднив фото ймовірного вбивці, на ім'я Роберт Кард. Правоохоронні органи наразі намагаються встановити його місцеперебування. Вони зауважили, що чоловік "озброєний і дуже небезпечний".

Також правоохоронні органи заявили, що Кард "нещодавно повідомив про проблеми з психічним здоров’ям, включаючи чуття голосів і погрози розстріляти базу Національної гвардії в Сако". Також попередньо відомо, що цього літа Кард перебував у психіатричній лікарні протягом двох тижнів.

Водночас в Інформаційно-аналітичному центрі штату Мен наголосили, що Кард був навченим інструктором із вогнепальної зброї та, як вважають, перебуває в армійському резерві.

Нагадаємо, ввечері 16 жовтня у Брюсселі сталася стрілянина, під час якої чоловіків застрелив двох людей. Як з’ясувалося, нападник вигукував "Аллах акбар" і був симпатиком ІДІЛ. Двоє загиблих виявилися шведськими футбольними фанатами. Схоже, що нападник умисно стріляв у них. Чоловік прибув на місце події та втік звідти на скутері. Вранці правоохоронці знешкодили підозрюваного у теракті у центрі Брюсселя: чоловіка виявили у брюссельській комуні Схарбек.

Міністр внутрішніх справ Бельгії Аннеліс Верлінден зазначила, що у чоловіка був при собі автомат. Федеральна прокуратура уточнює, що підозрюваного підстрелили, він перебував у реанімації.

Після інциденту прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссо заявив, що Європейський Союз повинен посилити прикордонний контроль і внутрішню безпеку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.10.2023 07:29