Фото: timesofisrael.com

ХАМАС планував теракти в Європі, — розвідка Ізраїлю

Палестинські бойовики з радикального руху ХАМАС планували теракти в Європі. Також угруповання хотіло дестабілізувати ситуацію в Африці та на Близькому Сході.

Про це повідомила канцелярія прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, пише The Times of Israel.

Ізраїльській розвідці "Моссад" і службі загальної безпеки "Шин-Бет" у співпраці з іноземними партнерами вдалося створити "всеосяжну і глибоку" картину терористичних дій бойовиків ХАМАСу. Йдеться про організацію терористичних актів в Європі, Африці та на Близькому Сході.

Ізраїль розкрив деталі, хто саме причетний до здійснення нападів — від командирів ХАМАС у Лівані до останнього зловмисника в мережі. Більшість командувачів групи, що базується в Лівані, у тому числі Салеха аль-Арурі та Халіла Гарраза, були вбиті в результаті авіаударів Ізраїлю.

ХАМАС планував атакувати посольство Ізраїлю у Швеції, купувати безпілотники та використовувати кримінальні організації в Європі для підтримки атак.

Осередки Хамасу у Німеччині, Данії та Нідерландах були заарештовані в грудні за підозрою в підготовці нападів на єврейські об'єкти в Європі.

Раніше в Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявили про виведення частини своїх бригад зі Сектора Гази. Це пов’язано з успішним перехопленням контролю в регіоні.

Нагадаємо, 31 грудня прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що бойові дії в Секторі Гази триватимуть ще впродовж довгих місяців. Також він зробив попередження Ірану та "Хезболлі".

Варто відзначити, що після вбивства у Лівані заступника голови руху Салеха аль-Арурі палестинські бойовики з радикального руху ХАМАС оголосили про заморожування переговорів щодо припинення вогню з Ізраїлем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.01.2024 09:20