Фото: Facebook-сторінка Біньяміна Нетаньягу

Нетаньягу розпустив військовий кабінет Ізраїлю, який створили після нападу ХАМАС, — The Times of Israel

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що військовий кабінет, який був створений торік 11 жовтня для управління кампаніями проти ХАМАСу і "Хезболли", офіційно розпущено.

Про це повідомляє видання The Times of Israel. 

Відомо, що відповідне рішення було прийнято після відставки з посади міністра Бені Ганца, слідом за яким покинули тимчасовий уряд начальник генштабу Армії оборони Ізраїлю Гаді Айзенкот та депутат кнесету Хілі Троппер. Зазначається, що розпад коаліції був прогнозованим, адже ультраправий міністр національної безпеки Ітамар Бен-Гвір сприяв включенню до складу форуму.

У виданні наголошують, що очікується, що Нетаньягу прийматиме ключові рішення стосовно війни на невеликих спеціальних нарадах без Бен-Гвіра, а остаточне затвердження буде вимагатиме від ширшого складу кабінету безпеки.

Раніше, а саме 3 червня, Біньямін Нетаньягу, виступаючи на засіданні кабінету безпеки, повідомляв, що його країна не виключає призупинення війни з бойовиками ХАМАС на незначний проміжок часу. Водночас наразі не йдеться про повне завершення бойових дій. Зокрема, він поділився своєю першою публічною реакцією на пропозицію, висунуту президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом про припинення війни в Секторі Гази.

Ухиляючись від прямої відповіді, політик згадав про розбіжності між тим, що запропонував Ізраїль, і планом Байдена, і сказав, що не готовий оголосити про припинення вогню. За словами очільника ізраїльського уряду, Байден не згадав важливу деталь: на другому етапі Ізраїль погодився не припинити війну, а лише "обговорити" її закінчення. 

"Що означає обговорювати? Ми обговорюємо лише на своїх умовах", — казав Нетаньягу.

Нагадаємо, що 22 квітня очільник ізраїльської військової розвідки подав у відставкуВарто зазначити, що він торік взяв на себе відповідальність за невдачі, що дозволили ХАМАС здійснити напад на Ізраїль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.06.2024 13:21