Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Суд ООН зобов’язав Ізраїль припинити наступ на Рафах

Міжнародний суд Організації об'єднаних націй зобов'язав Ізраїль повинен негайно припинити наступ на місто Рафах в південній частині Сектора Газа.

Про це повідомляє CNN.

"Ізраїль повинен негайно припинити свій військовий наступ та будь-які інші дії в Рафаху, які можуть створити для палестинської групи в Газі умови життя, що можуть призвести до її повного або часткового фізичного знищення", — заявив голова суду Наваф Салам.

Голова суду наголосив, що гуманітарна ситуація у місті Рафах наразі катастрофічна. До того ж, як вважають представники ООН, ситуація "ще більше погіршиться", якщо ізраїльська операція в Рафаху не припиниться.

Відтак, суд постановив, що Ізраїль, відповідно до своїх зобов’язань, має негайно припинити свій військовий наступ та будь-які інші дії в Рафаху, які можуть загрожувати знищенням палестинців. Також Ізраїль має відкрити доступ до Сектору Гази та підтримувати відкритими наземні пункти пропуску, зокрема пункт пропуску "Рафах".

Крім того, у Міжнародному суді ООН зауважили, що близько 800 тисяч палестинців були переміщені з початку операції Ізраїлю на Рафах, та заявив, що умови евакуації та проживання, надані Ізраїлем, не є "достатніми для зменшення величезного ризику, на який наражається палестинське населення".

Нагадаємо, 9 травня ізраїльські сили бомбардували райони Рафаха. Це трапилося після того, як прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу відхилив погрози президента США Джо Байдена не давати Ізраїлю зброю, якщо він атакує місто на півдні Гази.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.05.2024 19:29