Нетаньяху звинуватив Тегеран у розробці атомної зброї

01 ТРАВНЯ 2018 10:55

В іранському МЗС назвали безглуздим і дитячим виступ прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

Він в понеділок звинуватив Тегеран у брехні. Прем'єр заявив, що в руки ізраїльської розвідки потрапили численні документи, що свідчать про те, що розробка атомної зброї в Ісламській Республіці не припинялася, незважаючи на підписання «ядерної угоди».

Беньямін Нетаньягу, прем'єр-міністр Ізраїлю: «Я прийшов сюди, щоб сказати вам одну річ: Іран брехав весь цей час. Ось технічне завдання на виробництво і випробування п'яти боєголовок, по 10 кілотонн кожна, для установки їх на ракети».

Нетаньягу заявив, що всі документи передані західним країнам, в тому числі США - які саме зараз вирішують питання про те, чи не відновити санкції проти Ісламської республіки.

Дональд Трамп, президент США:

«Я говорив про те, що саме це і відбувається, вони не сидять склавши руки. Вони запускають ракети, призначені, за їхніми словами, для телемовлення, але я так не думаю. Подивимося, що станеться, я не скажу вам, що я зроблю, хоча багато хто думає, що знають. Всі точно знають, що до 12-го числа ми приймемо рішення».

Угода, підписана влітку 2015 року, зобов'язала Іран поставити свої атомні дослідження під жорсткий міжнародний контроль - в обмін на скасування західних санкцій. Поступове зняття обмежень почалося в січні 2016 року.

Дональд Трамп жорстко критикує угоду, підписану Бараком Обамою, називаючи документ «жахливою угодою».

В останні тижні Вашингтон робить значні дипломатичні зусилля на користь анулювання договору.

Світ, 01.05.2018 10:55