Фото: соцмережі

Невідомі особи забарикадували три об'єкти Києво-Печерської лаври, — Мінкульт

Станом на 8 січня ще три будівлі Києво-Печерської лаври залишаються забарикадованими невідомими людьми. Проте це питання буде вирішене вже найближчим часом.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомила голова комісії Мінкульту з прийняття-передання об'єктів держмайна Києво-Печерської лаври, директор департаменту культурної спадщини міністерства Мар'яна Томін.

"Ми повернули майно державі, передали всі ці об'єкти заповіднику, але станом на зараз залишаються три об'єкти (54, 57 і 58 корпуси), де перебувають невідомі люди, які там забарикадувалися, і це є однією з причин, чому Нижня лавра є зарежимленою. Але я думаю, що скоро це питання буде вирішено", — йдеться у повідомленні Томін.

Нагадаємо, Комісія Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" 12 вересня повернула 63-й та 64-й корпуси на території Нижньої лаври у державне користування.

Також Верховний суд залишив в силі рішення попередньої інстанції щодо повернення Миколаївського собору Кременецько-Почаївському історико-архітектурному заповіднику (Тернопільська область).

Варто відзначити, що вже з 15 листопада Києво-Печерська лавра перейшла на новоюліанський календар, який є основним для Православної церкви України (ПЦУ). Відповідне рішення було прийнято "на чисельні прохання" парафіян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.01.2024 16:48
Фото: соцмережі