На фото USS Carney.Джерело: CNN

Невідомі ракети атакували корабель США біля берегів Ємену

Корабель Військово-морських сил Сполучених Штатів Америки USS Carney перехопив ракети. Їх могли випустити єменські бойовики.

Про це повідомляє CNN.

За інформацією видання, всього американським кораблем було перехоплено 2-3 ракети біля узбережжя Ємену. Ракети, ймовірно, випустили бойовики-хусити, яких підтримує Іран. У CNN зазначають, що інцидент стався після чуток, що Ірану може приєднатися до бойовиків ХАМАСу у війні з Ізраїлем.

"Неясно, на що були націлені ракети. Можливо, ракети були випущені по кораблю USS Carney або направлені на іншу ціль", — наводить видання слова джерел.

Нагадаємо, військові США запобігли атаці на свої сили в Іраку рано вранці 18 жовтня. Американці перехопили два безпілотники до того, як вони встигли завдати удару. Вашингтон перебуває в підвищеній готовності до діяльності груп, які підтримує Іран, на тлі напруженості, що зростає в регіоні через війну між Ізраїлем і ХАМАС.

Наразі в Іраку перебувають 2 500 американських військовослужбовців і ще 900 у сусідній Сирії з місією консультування і допомоги місцевим силам у боротьбі з "Ісламською державою", яка у 2014 році захопила значні території в обох країнах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.10.2023 00:05