Фото: Прес-служба Спеціалізованої прокуратури

Незаконно переправляв ухилянтів до Румунії: у Чернівецькій області затримали посадовця військкомату

У п'ятницю, 28 липня, у Чернівецькій області повідомлено про підозру двом місцевим жителям та працівнику одного із територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Їх підозрюють у незаконному переправленні чоловіків призовного віку до Румунії.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону. У п'ятницю їм оберуть міру запобіжного заходу.

За даними слідства, вказані особи попри заборону на виїзд за кордон чоловіків під час воєнного стану намагались переправити до Румунії двох своїх знайомих. Затримали фігурантів під час спроби перетнути кордон поза межами пунктів пропуску. Їх помітили співробітники прикордонної служби та одразу викликали слідчо-оперативну групу.

Зловмисникам загрожує від п'яти до семи років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

"Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області за оперативного супроводу Головного оперативно-розшукового відділу 31 прикордонного загону ДПС України", — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі наголошують, що відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 26 липня Національна поліція затримала посадовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Суми неправомірної вигоди, які отримували фігуранти, коливалися від 9000 гривень до 1500 доларів США. Затримання проходили у Волинській, Дніпропетровській та Чернівецькій областях. За грошову винагороду вони допомагали чоловікам призовного віку уникнути призову або отримати відстрочку від призову. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.07.2023 17:12