Незалежні колеса дозволили електропікапу Rivian розвернутися на місці

26 ГРУДНЯ 2019 16:28

Компанія Rivian показала, що розроблений ними електро-пікап R1T зможе розвертатися на місці завдяки наявності чотирьох окремих електромоторів для кожного колеса. Очікується, що перші поставки серійної версії електро-пікапа почнуться в кінці 2020 року.

В сучасних електромобілях найчастіше застосовується схема з одним або двома електродвигунами, роздають потужність на одну або дві осі. Це дозволяє зменшити загальну масу автомобіля і її безпружинну частину, а також спрощує управління.

Компанія Rivian вирішила застосувати в своїх електро-пікапі R1T і позашляховику R1S схему з окремим електродвигуном на кожне колесо. Вона дозволяє максимально гнучко розподіляти потужність між колесами, що важливо в складних дорожніх умовах, на які і орієнтовані ці автомобілі.

У новому ролику компанія показала ще одна перевага чотирьох-двигунової схеми: можливість розвороту на місці за аналогією з гусеничної технікою.

Для цього колеса на лівій і правій сторонах рухаються в різні боки, тому машина крутиться практично на одному місці, що забезпечує майже мінімально можливий радіус повороту.

Очікується, що перші поставки серійної версії електропікапа почнуться в кінці 2020 року.

Крім повністю незалежного приводу всіх коліс  розробники електромобілів Rivian застосували кілька інших незвичайних технічних рішень. Наприклад, ці автомобілі зможуть заряджати один одного, з'єднуючись за допомогою зарядного кабелю, а також в них можна буде встановлювати додаткові замінні блоки акумуляторів для збільшення штатного запасу ходу, який в деяких версіях досягає 640 кілометрів. Крім того, у цих електромобілів є і конструктивні особливості, такі як відкривається з двох сторін повністю наскрізний відсік для вантажів за кабіною.

Ще одна особливість Rivian полягає в застосуванні просунутої системи допомоги водієві (ADAS) з радаром і лидаром.

Нещодавно свій елеткро-пікап з ADAS представила Tesla. Головною відмінністю її електро-пікапа Cybertruck від більшості інших автомобілів став незвичайний мінімалістичний дизайн, який сама компанія називає відсиланням до ретрофутуризму 80-х років минулого століття.

У Cybertruck застосовується один, два або три двигуни, в залежності від версії. Виробництво Cybertruck має розпочатися в кінці 2021 року, тоді як Rivian планує почати поставки своїх елеткро-пікапов R1T в кінці 2020 року.

Технології, 26.12.2019 16:28