Фото: ілюстративне. Джерело: ДТЕК

Нічна атака на енергосистему: "Укренерго" розповіло про наслідки російського терору

Вночі 2 квітня війська країни-агресорки вчергове атакувала ракетами та дронами енергетичну інфраструктуру України. У двох регіонах зберігаються обмеження споживання електрики.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

Зокрема, цієї ночі ворожий безпілотник пошкодив обладнання на одній з підстанцій "Укренерго". Крім того, уламки ракети пошкодили високовольтну повітряну лінію 330 кВ. Тривають аварійно-відновлювальні роботи. 

"Сьогодні зранку застосовані обмеження споживання для всіх споживачів на Харківщині. Продовжують діяти обмеження для промислових споживачів на Криворіжжі", — йдеться у повідомленні.

До того ж у компанії додали, що станом на ранок 2 квітня було знеструмлено 398 населених пунктів. Так, через бойові дії: є знеструмлення в Донецькій, Сумській, Харківській областях. Водночас через технічні пошкодження: є знеструмлення в Сумській області.

Нагадаємо, за даними Повітряних сил Збройних сил України, вночі 2 квітня війська країни-агресорки атакували Україну 10 іранськими дронами-камікадзе типу "Шахед" та ракетою Х-59. Під ворожим ударом цієї ночі опинилася Дніпропетровська область. Там, підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони України знищено дев’ять Shahed-136/131. 

Крім того, на Кіровоградщині під час атаки було ушкоджено об'єкт енергетичної інфраструктури. Спалахнула пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.04.2024 12:18