Фото: Facebook Олександра Кубракова

Нічна атака на порт в Ізмаїлі: названо вражаючу кількість знищеного зерна, яке призначалося для Єгипту та Румунії

Уночі 23 серпня росіяни вкотре атакували порти Дунаю. Унаслідок ворожого обстрілу знищено 13 тисяч тонн зерна, пошкоджена зернова та портова інфраструктура. Агропродукція призначалася для Єгипту та Румунії.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

"Чергова атака Росії на порти Дунаю. 13 тисяч тонн зерна знищено терористами в результаті атаки шахідів на порт Ізмаїл. Пошкоджень зазнали одразу кілька приватних зернових терміналів та складів, вантажна інфраструктура", — зазначив він.

Кубраков наголосив, що рашисти системно б’ють по зернових місткостях і складам для зупинки агроекспорту — це вже восьма атака з початку виходу країни-агресора із "зернової угоди".

"Сьогодні вже восьма за рахунком атака на портову інфраструктуру після виходу Росії з Зернової ініціативи. Загалом за місяць атак на порти знищено 270 тисяч тонн зерна. Лише за цю ніч на 15% була знижена експортна потужність порту Ізмаїл, до цього був порт Рені й 35 тисяч тонн знищеного там зерна", — наголосив віце-прем’єр-міністр.

За його словами, зупинити атаки Росії — це має бути мета не лише України, а й цілого світу. Усі мають зрозуміти, що атаки на зернову інфраструктуру — це атаки на країни Африки та Азії, яким уже не вистачає їжі.

Фото: Facebook Олександра Кубракова

"Це атаки на продовольчі світові ринки, які вже відреагували підвищенням ціни на пшеницю через нестачу українського продовольства після зупинки Зернової ініціативи та атак по портах Дунаю. Потужні системи захисту для наших портів — це те, що може зламати їхні плани. Україна бореться і світ має боротися разом з нами", — додав Кубраков.

Обстріл Одещини 23 серпня

Вранці в Одеській ОВА повідомляли, що російські загарбники упродовж трьох годин обстрілювали ударними безпілотниками південь регіону. 

Ворог поцілив у цивільну інфраструктуру, відбулися влучання по виробничо-перевантажувальних комплексах, де спалахнула пожежа, загальною площею 700 кв.м. Також рашисти влучили й у зерносховища.

Нагадаємо, уночі російські загарбники вкотре обстріляли мирне населення у деокупованому Херсоні. Цього разу удар по обласному центру прийшовся близько четвертої ранку — ворог скинув дві керовані авіабомби на дитсадок та житлові будинки. Постраждали шестеро людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.08.2023 14:44