Фото: "Суспільне"

Нічна атака на Тернопіль: з'явилися перші деталі від влади

У ніч на вівторок, 20 серпня, російські окупанти атакували Тернопіль ударними безпілотниками типу "Шахед". У місті спалахнула пожежа.

Про це повідомив мер міста Сергій Надал у Telegram.

Ворожий обстріл на місто було здійснено близько третьої години ночі, удар прийшовся по промисловому об'єкту. Там спалахнула пожежа, до гасіння якої залучили понад 90 рятувальників та понад 20 одиниць техніки. Також залучено два пожежні поїзди з Тернополя та Львова.

На щастя, ніхто з людей не постраждав. Надал наголосив, що станом на зараз перевищення шкідливих речовин у повітрі та воді не виявлено. Водночас він закликав мешканців не виходити без зайвої потреби на вулицю.

"Прошу тернополян обмежити перебування надворі, за можливості закрити вікна у приміщеннях, доки триває гасіння пожежі", — написав він.

Нічний обстріл 20 серпня

Росія цієї ночі вкотре била по Україні дронами та ракетами. Зокрема, ворог застосував 26 "шахедів", дві балістичні ракети "Іскандер-М"/KN-23, крилату ракету "Іскандер-К" та керовані авіаційні ракети Х-59.

В результаті протиповітряного бою авіацією, зенітними ракетними військами, мобільними вогневими групами Сил оборони України та підрозділами радіоелектронної боротьби збито 28 повітряних цілей: одну крилату ракету "Іскандер-К", дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 25 дронів у межах Київської, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Вінницької, Хмельницької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей.

Нагадаємо, вночі ворог намагався атакувати Київ дронами й ракетами. Детальніше про нічний обстріл — за посиланням.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2024 09:26