Колаж TrueUA

У КМВА розповіли подробиці нічної атаки РФ по Києву: чи є руйнування та постраждалі

У ніч на 20 серпня російські загарбники вкотре атакували Київ. Ворог намагався уразити українську столицю за допомогою "шахедів" та балістичних ракет.

Про це у Telegram-каналі повідомила Київська міська військова адміністрація.

У КМВА зазначили, що вночі окупанти атакували столицю ударними БпЛА (дрони були знищені ППО). А зранку повітряну тривогу оголосили через загрозу застосування крилатих ракет. В адміністрації підкреслили, що це була вже 41 оголошена повітряна тривога для Києва від початку серпня.

"За попередньою інформацією, ворог атакував столицю України з північного напрямку ймовірно крилатими ракетами на кшталт "Іскандер-К". Це була вже пʼята ракетна атака по Києву цього місяця! Силами та засобами протиповітряної оборони ракети були знищені ще на підступах до міста", — йдеться у повідомленні КМВА.

Чи зафіксовано у Києві постраждалих та руйнування

Начальник КМВА Сергій Попко наголосив, що  станом на цю хвилину — в Києві без руйнувань та потерпілих. Водночас дані оперативного зведення постійно оновлюються. 

"Не ігноруйте тривоги. Дбайте про власну безпеку. І не забувайте про хлопців та дівчат на фронті — підтримуйте Сили оборони!" — йдеться у зведенні адміністрації.

Раніше повідомлялось, що у Києві зранку, 20 серпня, оголошували сигнал повітряної тривоги через загрозу застосування ворогом балістичного озброєння. Також сирени лунали й в інших областях України.

Нагадаємо, 19 серпня ввечері у Києві та низці областей оголошували повітряну тривогу. Небезпека була пов'язана із загрозою ударних безпілотників типу "Шахед".

Варто зазначити, що станом на ранок 19 серпня Російська Федерація також не виводила носії "Калібрів" в Акваторії Чорного та Азовського морів.

За даними Повітряних сил, у ніч на 19 серпня російські окупанти завдали удару по території України 11 безпілотниками типу Shahed. Силам протиповітряної оборони вдалось ліквідувати усі ворожі об'єкти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2024 07:21