Фото: соцмережі

Чому у Києві та інших регіонах вранці лунали сирени: заява Повітряних сил

У Києві зранку, 20 серпня, оголошували сигнал повітряної тривоги через загрозу застосування ворогом балістичного озброєння. Також сирени лунали й в інших областях України.

Про це повідомив моніторинговий Telegram-канал "Карта повітряних тривог". За його інформацією, тривогу оголосили через балістичну атаку у напрямку столиці або ж області.

Згодом у Telegram-каналі Повітряні сили ЗСУ підтвердили ракетну небезпеку для низки українських регіонів.

"Київська, Чернігівська, Полтавська, Житомирська області — ракетна небезпека", — йшлося у повідомленні Повітряних сил о 05:55.

Військові також закликали жителів Києва перебувати в укриттях, але вже о 06:16 Повітряні сили оголосили про відбій загрози.

Варто зазначити, що у понеділок ввечері, 19 серпня, у більшості областей оголошували повітряну тривогу. Причиною стала рашистська атака безпілотниками з різних боків України.

Нагадаємо, у ніч на 19 серпня ворог атакував Україну балістичними, крилатими та керованими авіаційними ракетами, а також ударними БпЛА. Усього росіяни випустили 16 повітряних цілей, збити нашим військовим вдалося 13 — у межах Київської, Сумської та Полтавської областей. На Київщині внаслідок обстрілу пошкоджено 50 будинків та лінії електропередач.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2024 07:01