Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Нічна атака РФ: скільки ворожих цілей знищили військові

У ніч на 16 листопада 2023 року російські окупанти атакували Україну з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ) 18-ма ударними безпілотниками типу Shahed. Наші військові знищили 16 ударних дронів та одну керовану авіаційну ракету.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України. Військові нагадали, що у багатьох регіонах було оголошено повітряну тривогу, працювала протиповітряна оборона.

"У результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних сил знищено 16 ворожих безпілотників. Залучено підрозділи мобільних вогневих груп, винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи", — йдеться у зведенні військових.

Крім того, увечері 15 листопада на Полтавщині знищено керовану авіаційну ракету Х-59. Також, близько опівночі, противник атакував цивільну інфраструктуру на Харківщині зенітними керованими ракетами С-300. Попередньо без жертв та постраждалих.

Фото: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляв, що ворог змінив тактику завдання ударів дронами. Нині "стандартний час" для атак "шахедами" зараз з 22:00 до третьої-четвертої години ночі. І тепер росіяни завдають ударів хвилями з різних напрямків.

Зокрема, вранці у четвер, 16 листопада, на Хмельниччині пролунали вибухи. У області оголошували повітряну тривогу у зв'язку із загрозою ударів "шахедів". Там працювала протиповітряна оборона.

Також Ігнат розповів, що загроза ракетних ударів "Кинджалами" залишається реальною навіть під час тривалих польотів російських винищувачів МіГ-31К. Проте рішення про скасування повітряної тривоги у цей проміжок часу може ухвалити лише вище керівництво держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.11.2023 11:27