Фото: соцмережі

Нічна масована атака дронами: військові пояснили головну небезпеку

У ніч на 4 травня російські загарбники знову здійснили масовану ракетну й дронову атаку на Україну. Під прицілом були Київ та Одеса.

Як повідомив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, окупанти у такий спосіб намагаються вистежити українську протиповітряну оборону. Іншим завданням є виснаження наших систем ППО.

"Звичайно, вони хочуть вразити цілі, "шахеди" направлені на цілі. Проте вони знають, що БПЛА будуть знищені, зараз 80% ми знищуємо, тому вони так виснажують нашу ППО, змушують викривати свої позиції", — йдеться в заяві.

Ігнат пояснив, що також з цими атаками безпілотників Україна зменшує запас зенітних керованих ракет, а це те, що сьогодні тримає українське небо на замку від ворожої російської авіації.

Нагадаємо, у ніч на 4 травня російські загарбники знову здійснили масовану ракетну й дронову атаку на Україну. Під прицілом була й столиця — на щастя, силам протиповітряної оборони вдалося збити усі повітряні цілі. 

Водночас, як повідомили у Київській міській військовій адміністрації, внаслідок падіння уламків повітряних об'єктів пошкоджені автівки та дороги у Шевченківському, Печерському та Подільському районах.

Загалом окупанти вночі у четвер застосували до 24 ударних дронів Shahed-136/131. Силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 18 ударних БпЛА.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2023 11:21