Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Нічні вибухи на Полтавщині, Хмельниччині та Миколаївщині: влада повідомила деталі

У ніч на вівторок, 31 жовтня, рашисти знову обстрілювали Україну ракетами та дронами. Під прицілом ворога були Полтавська, Хмельницька та Миколаївська області. Саме там лунали вибухи та працювала протиповітряна оборона.

TrueUA з посиланням на дані обласних військових адміністрацій розповідає про наслідки чергового нічного терору.

Полтавська область

Вибухи у Миргороді лунали після опівночі. Перед цим Повітряні сили інформували, що ракета рухалася з Сумської області в напрямку міста. За даними очільника ОВА Філіпа Проніна, внаслідок обстрілу постраждалих, пошкоджень цивільної чи критичної інфраструктури не зафіксовано.

Миколаївська область

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомляє, що у ніч на 31 жовтня в області силами та засобами протиповітряної оборони знищено ударний БпЛА типу Shahed-136/131.

Хмельницька область

За інформацією місцевої влади, вночі, під час повітряної тривоги, в області працювали сили ППО. Постраждалих та руйнувань немає.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Росія, ймовірно, намагається розширити й диверсифікувати свій арсенал безпілотників, ракет і керованих бомб для завдання ударів по українській критично важливій інфраструктурі в осінньо-зимовий сезон.

Водночас речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляв, що українські військові готові протистояти масованим ракетним обстрілам. За його словами, ворог взяв паузу з ракетними атаками, ймовірно, щоб накопичити ракети.

TrueUA провів детальний аналіз та розібрався, скільки ракет і дронів залишилося у ворога для можливих масованих обстрілів України взимку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.10.2023 08:38