Фото: Міністерство внутрішніх справ

Нічний масований обстріл: Повітряні цілі відзвітували про відмінну роботу ППО

У ніч на 23 жовтня російські окупаційні війська атакували Україну "шахедами", керованою ракетою Х-59 та безпілотником невстановленого типу. Протиповітряна оборона спрацювала на відмінно, адже було знищено усі повітряні цілі ворога.

Про це інформують Повітряні сили Збройних сил України.

Звідки атакував ворог

"Шахеди" противник випустив із мису Чауда, що в окупованому Криму, й спрямував їх у різних напрямках — південні, східні та центральні регіони України. По маршруту слідування ударних БплА працювала протиповітряна оборона.

Ракету Х-59 було застосовано із літака Су-34 з повітряного простору тимчасово окупованої території Запорізької області, безпілотник не встановленого типу, імовірно, був запущений з північного кордону.

Знищені повітряні цілі

Завдяки успішній бойовій роботі зенітних ракетних підрозділів, мобільних вогневих груп, авіації Повітряних сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, усі повітряні цілі було знищено: 

  • 13 БпЛА Shahed-136/131;
  • одну керовану авіаційну ракету Х-59;
  • один ударний БпЛА (тип не встановлено).

​Нагадаємо, що "шахеди" ворог випустив по Україні ще пізно ввечері 22 жовтня. Повідомлялося про загрозу для Києва та області. На підступах до столиці працювала ППО.

Близько першої години ночі 23 жовтня російські дрони рухали у напрямку Затоки, що на Одещині. О 01:30 лунали вибухи в Одесі. Після третьої ночі Повітряні сили попереджали, що ворожі цілі рухаються з Черкаської області у напрямку Вінницької та Київської областей. О шостій ранку гучно було на Хмельниччині та у Кривому Розі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2023 08:08