Фото: соцмережі

Нічний масований обстріл: військові повідомили про влучання

Вночі 2 жовтня Росія атакувала Україну дронами-камікадзе та керованими авіабомбами. Протиповітряна оборона знищила чотири дрони.

Про це повідомила речниця оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.

За словами посадовиці, за ніч ворог застосував 18 КАБів, які були спрямовані на цивільну інфраструктуру та житлові райони.

"Пошкоджено і лікарню, і об’єкти кричної інфраструктури", — заявила вона.

Водночас Гуменюк наголосила, що атака була не зовсім масованою — ймовірно, окупанти хотіли розвідати, де стоїть українська ППО. "Шахеди" запускали з південно-східного напрямку, однак маршрут був "не зовсім звичним".

"В основному через Херсонщину, але очевидне було спрямування на Криворіжжя. Там три дрони знищені, і один знищений на Херсонщині, але є і влучання в одне з промислових підприємств. Вдарили дрони і на Херсонщині. Знов пошкоджено суто цивільну інфраструктуру — заводи сільськогосподарського підприємства", — повідомила Гуменюк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вночі 2 жовтня у Кривому Розі Дніпропетровської області пролунали вибухи. За даними пабліків, вибухи у місті пролунали близько 02:07 і через п'ять хвилин повторились.

Додамо, у ніч на 1 жовтня російські терористи атакували безпілотниками Кривий Ріг. Внаслідок ворожих обстрілів постраждала цивільна інфраструктура.

Також минулої ночі російська армія атакувала безпілотниками Черкащину. Під час повітряної тривоги ворог поцілив у промисловий обʼєкт  в Умані. За даними рятувальників, у результаті влучань виникла пожежа у складських приміщеннях.

Раніше з'явилась інформація, що 1 жовтня російські терористи обстріляли Харків. Для атаки на обласний центр окупанти використали зенітні ракети С-300. За попередніми даними, рашисти вдарили ракетами по території цивільного підприємства: там спалахнула пожежа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.10.2023 08:13